När det är dags för ny bil

Det kan vara ett svårt beslut att fatta, när man bestämmer sig för att lämna in sin bil till skrotning. Troligen har man lagt mycket pengar och energi på sin trogna vapendragare genom åren.

En bil som är gammal kan ha sin charm, men den är oftast också dyr att underhålla med alla reparationer som kommer som spön i backen. Det kan ändå vara svårt att fatta beslutet att man ska köpa en ny bil istället, särskilt om man har haft bilen länge och kanske även lagt mycket pengar och tid på den. En tröst att tänka på när du ska skrota bilen är i alla fall att många av bildelarna går att använda igen till andra bilar. Man plockar nämligen ut allt som är funktionellt och säljer det vidare till andra som vill köpa bra och billiga delar. Det är ett bra val för andra bilägare och ett bra val för miljön på samma gång.

Spara ett minne

Om man vill så kan man få med sig ett minne av sin bil när den skrotas. Men vad man får ta och inte får ta är en diskussion som man måste ta med den som tar över bilen. Eftersom det är ett ganska stort jobb att plocka isär en bil så vill bilskroten förstås behålla så många bra delar som möjligt, som man sedan kan sälja vidare. Det är mer eller mindre en förutsättning för att man som företag ska kunna gå runt och tjäna sina pengar.