Vanlig körkortsutbildning eller intensivkurs i Stockholm?

Står du i valet och kvalet om du möjligtvis ska gå en intensivkurs i Stockholm för att ta ditt körkort, eller om du ska gå en vanlig lite längre utbildning?

Om det börjar bli dags för dig att ta ditt körkort har du säkert hört talas om intensivkurser. Men vad är egentligen skillnaden på dem och på de vanliga utbildningarna? Kort och gott ligger skillnaden i den tidsram inom vilken kursen ska slutföras, vad det gäller själva innehållet är det samma för bägge alternativen.

Vilken sorts utbildning ska du då välja? Det beror mycket på dig själv och dina förutsättningar. Oavsett om du väljer en intensivkurs eller en vanlig kurs är det mycket information du ska lära dig och det kräver en hel del engagemang för att bli godkänd.

För- och nackdelar med intensivkurs

Funderar du på att gå en intensivkurs för körkort i Stockholm finns det en del saker att ha i åtanke. Den stora fördelen är naturligtvis att du kan bli färdig med körkortet snabbare. Å andra sidan behöver du ägna mycket mer tid åt kursen under den tiden den pågår.

Vilken sorts körkortsutbildning som passar dig bäst beror som sagt mycket på dina förutsättningar. Har du lätt för att lära dig nya saker och har mycket tid att tillägna studierna kan en intensivkurs passa bra. Det kan dock vara svårt att kombinera med exempelvis arbete och andra studier, har du mycket annat att göra kan en vanlig kurs kanske vara att föredra.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar