Programvara – vanliga frågor

Hur ska man egentligen tänka inför ett köp av ny programvara? Det finns alltid en risk i att man antingen köper programvara som inte fyller de behov man har. Genom detta så får man också göra nya inköp och även om det finns programvara till ett rimligt pris så handlar det givetvis om en onödig kostnad.

Ett annat problem är att man tar i från tårna och köper programvara som innehåller en massa funktioner som man aldrig kommer att använda. Även där handlar det om att man slösar med sina pengar.

Vi tänkte här nedan titta lite närmare på programvara och, genom att svara på vanliga frågor, också ge dig lite mer tips om hur du ska tänka vid valet.

Hur ska jag välja programvara?

Utgå från dig själv och identifiera dina egna behov. Använder du datorn för spel? Använder du den för arbete – och i så fall; vilket typ av arbete? Eller använder du datorn mest för att skriva lite i Word, maila och surfa? Beroende på dina behov så finns det också programvara till ett rimligt pris att köpa. Du kan även ta hjälp med detta. Köper du programvara online så finns det alltid en chatt att använda och diskutera med en sakkunnig.

Vad är viktigt att tänka på?

Säkerhet är alltid en nyckelfråga när man ska köpa programvara. Se alltid till att välja från erkända tillverkare. Det finns en anledning till varför Microsoft är störst och just säkerheten är en nyckel till framgången. Du ska även se över exempelvis licens och säkerställa att den programvara du köper fungerar på just din dator.

Var hittar jag programvara till ett rimligt pris?

Se alltid till att jämföra priser mellan olika butiker. Rent allmänt så finns det nästan alltid bättre priser online än i en fysisk butik – och numera utan att du behöver göra avkall på service. Genom att chatta så kan du få exakt den rådgivning, hjälp och support du behöver för att implementera din nya programvara och komma igång med användandet.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar