Tandvärk på en söndag

Av veckans alla dagar kommer tandvärken nästan uteslutande när det är helg eller på en helgdag. Förr innebar det flera dagar med värktabletter. Idag skickar man ett mail till tandläkaren.

Det bevisar att det faktiskt inte alltid var bättre förr. Speciellt inte när det gäller just tandläkare. Den allmänna tandläkaren har stängt på helgen men har en öppen klinik någonstans i länet. Har man istället en privat tandläkare är det vanligt att man kan få komma nästan när som helst. Faktum är att vissa privatkliniker tar emot klienter som inte är inskrivna hos dem.

Ibland är olyckan framme

Ibland handlar det om annat än tandvärk. Det kan vara en fallolycka på cykel. Eller en hockeyklubba som tagit fel riktning. Scenarier där tänder gått sönder eller slagits ut. I dessa fall behöver man oftast inte besöka tandläkare med detsamma. Ta istället värktabletter och boka en vanlig tid. Då har tandläkaren tid att laga tanden från grunden.

Under akuttiderna har man endast möjlighet att hjälpa till med det mest akuta. Som bland annat smärtlindring. Vid smärta är det viktigt att man bokar tid hos en akuttandläkare i Malmö. Efter att tandläkaren hjälpt till med den akuta situationen bokas en ny tid in för att laga problemet mera permanent.

God tandvård innebär att man borstar sina tänder två gånger om dagen, använder tandstickor och tandtråd. Sköter sin tandhälsa helt enkelt. Då är det stor chans att man slipper få tandvärk när helgen kommer. Och istället kan roa sig med betydligt trevligare aktiviteter.