Valpkurs i Göteborg – för hundens bästa

När du har fått hem din lilla valp ska du inte vänta med att anmäla dig till en valpkurs i Göteborg. Det kommer att gynna er relation och öka dina kunskaper.

Att bli valpägare är någonting av de finaste du kan bli i livet. Det band du kommer att skapa med din hund går inte att jämföra med någonting annat. Men en bra och harmonisk relation mellan hund och hundägare kommer inte automatiskt. Det kräver hårt arbete – och framför allt schyssta metoder som utgår från hundens bästa.

Du kommer att vara gud i din valps ögon. Du kommer att vara förebilden, den som valpen ser upp till och vill lära sig av. Det är ett förtroende du måste förvalta, men det är naturligtvis inte helt lätt. Speciellt inte för en nybörjare. Av den anledningen rekommenderas alla hundägare att gå en valpkurs med sin hund.

Valpkurs på schyssta villkor

Nästa fråga du behöver fundera över är förstås vilken hundinstruktör eller skola som du ska vända dig till. Det är förstås jätteviktigt att du hämtar din kunskap från en seriös aktör som utgår från modern vetenskap och som jobbar med ett etiskt förhållningssätt till hunden.

Att försäkra sig om någonting sådant kan dock vara svårt om man enbart googlar på exempelvis “valpkurs i Göteborg”. Du behöver därför göra mer research än så. Ett tips är att till exempel kolla upp om instruktören är H-märkt – det vill säga officiellt kvalitetsmärkt av Sveriges Hundföretagare. Det är förstås också bra att bra med andra hundägare om deras erfarenheter.

Publicerat den
Kategoriserat som Djur