Vad består egentligen syntetisk is av?

De som är experter på syntetisk is framställer den på ett sådant sätt att skridskoåkare kan njuta av den när de tränar. På sina skridskor glider de fram.

Tack vare syntetisk is kan de som utövar olika slags sporter på is träna året om. Det är verkligen ett stort steg framåt. Att kunna glida fram på skridskor är många små barns dröm och kan man träna året om är det lättare att få det att fungera. Det är en möjlighet som blivit verklighet tack vare att man tagit fram syntetisk is. Till glädje för många stora och små.

Det är allmänt känt att det är i ung ålder man behöver börja träna för att bli proffs på sin sport. För den som vill träna för att det är roligt kan det kanske inte tyckas vara något revolutionerande, men för den som vill ge järnet för att slå sig fram i elitsammanhang kan det vara av avgörande betydelse. Det har ju visat sig att om man blir proffs i en sport kan man dessutom försörja sig på det.

Syntetisk is består till största delen av plast

Något som experter på syntetisk is kan berätta är att isen är gjord av plastpaneler vilka ger ett glid som kan motsvara den naturliga isen. Själv upplevelsen blir på så sätt fullständigt realistisk både för utövaren och de som tittar på sporten på tv eller streamar den. Det är ett ypperligt material på alla vis. Tåligt och praktiskt då det kan tillföra träningstider året om.

För den som älskar att se på hockeymatcher är det lika underbart. För att inte tala om alla konståkare världen över som nu kan visa upp sina färdigheter när som helst. Tävlingarna i EM, VM och OS blir mer lättplacerade världen över om alla har tillgång till syntetisk is.

Publicerat den
Kategoriserat som Konstis