Behöver du någon till ditt försvar?

En brottmålsadvokat finns med hela tiden som hjälp och stöd åt dig när du är anklagad för ett brott. Du har rätt till juridisk hjälp till och med under ett polisförhör. Be om en bra advokat.

Det är för de flesta människor en mycket otrevlig upplevelse att anklagas för brott. Är man tidigare ostraffad och kanske till och med helt oskyldig till denna anklagelse, kan det vara en ren skräckupplevelse. För en brottmålsadvokat i Malmö är situationen välkänd och bekant, och därför kan en jurist vid din sida kännas som en stor trygghet. Du får din sak rättvist bedömd och advokaten kan bedöma dina chanser till att frias helt från misstankar eller att få så liten påföljd som möjligt.

Rättssäkerhet är målet

I ett rättssäkert samhälle ska man inte kunna bli oskyldigt dömd. Det är i alla fall det som är målsättningen, och därför finns systemet med försvarsadvokater, så att man får en sakkunnig jurist vid sin sida. Är man skyldig till brottet vill en försvarsadvokat få ner straffet så mycket som möjligt, och blir man skadeståndsskyldig försöker advokaten få ner beloppet. En advokat för din talan och han dömer inte dina handlingar, för det är inte hans roll.

I en rättegång har juristerna olika roller, som åklagare, försvarsadvokat och domare, och det finns regler och lagar som styr vad som händer under rättegången. Din advokat kan förklara mer för dig om du undrar, så att du är förberedd på vad som kommer när det exempelvis blir förhör av vittnen. Läs mer om brottmålsadvokater på denna sida: brottmålsadvokatmalmö.se