Alternativ för flyttstädning i Stockholm

Även om det går att hitta flera städfirmor som utför flyttstädning i Stockholm, väljer många att på egen hand städa bostaden – båda alternativen fungerar bra.

När det har blivit dags att genomföra flyttstädningen, så väljer somliga att ta hand om det själva, medan andra istället anlitar en städfirma. Båda alternativen har sina för- och nackdelar. Du kan om du städar själv spara pengar som du annars får betala till städfirman.

Nackdelen med att genomföra städningen själv är att man då får ombesörja städmedel och annan utrustning samt förstås att det tar mycket tid och energi. Du har heller ingen garanti för att städningen blir godkänd av besiktningsmannen när du väl är klar.


Hitta företag som utför flyttstädning i Stockholm

Om du väljer att inte genomföra städningen på egen hand, går det att hitta flera företag som sysslar med flyttstädning i Stockholm. Fördelarna med att ge uppdraget till någon av dessa är bland annat att de ofta använder godkända och miljövänliga produkter, du frigör tid och kraft genom att låta dem städa åt dig, samt att de ofta lämnar en garanti som innebär att jobbet blir godkänt vid besiktningen.

Tänk på att priser och utbudet av tjänster kan variera beroende på vilket städbolag du anlitar, så lägg gärna lite tid på att jämföra olika firmor innan du bestämmer dig.

Om man ska fixa flyttstädning själv

För den som vill genomföra städningen på egen hand, finns en del tips som man kan använda sig av i vår digitala tidsålder. Internet är fyllt av sidor och forum med tips på vilka städprodukter och annan modern utrustning man kan nyttja för att få ett professionellt resultat vid sin flyttstädning.

En annan metod som är minst lika bra är att prata med folk i bekantskapskretsen som själva har genomfört en eller flera flyttstädningar. Dessa människor vet ofta vad som krävs för att man ska uppnå ett godkänt resultat. Hör dig för bland vänner och bekanta och du kommer säkert att få smarta tips.

Bra att tänka på inför din flyttstädning

Ofta behöver man inte göra upp en budget för sin flyttstädning, många har redan de produkter som behövs på hemmaplan. Ibland kan man kanske behöva ta i med hårdhandskarna för att få bort kalkavlagringar, något som kan vara ett problem framförallt i södra delen av landet.

Andra hjälpmedel som har visat sig extra effektiva vid rengöring av våtutrymmen, är de så kallade ångtvättarna. Dessa går att hitta i olika varianter och prisklasser – du kan välja mellan både handhållna och större maskiner beroende på behov och budget. Här kan det också vara bra att välja med omsorg.

Vem som ska genomföra flyttstädningen

Avslutningsvis går det att konstatera att en flyttstädning för de allra flesta är ett tämligen omfattande projekt som kräver både tid, energi och i viss utsträckning pengar. Oavsett vilket alternativ man väljer, så bör man väga olika faktorer mot varandra, såsom hur mycket tid man vill avsätta, eller budget.

Kan det då verkligen löna sig att lägga tiden på att genomföra hela flyttstädningen själv, eller ska man anlita en städfirma istället? Hur man än väljer att göra så är målet i slutändan detsamma: Bostaden ska vara ren.


Publicerat den
Kategoriserat som Flytt